سؤالان

الأربعاء ٠٩ - أغسطس - ٢٠٢٣ ١٢:٠٠ صباحاً


نص السؤال:
السؤال الأول انا محتاج مساعدتك في ايجاد طريقي للايمان انا وصل بيا الحال في عدم اقتناعي بالاسلام لاني اكون لا ديني وبعد بحث طويل وعلي حال من قله الايمان سنين كنت عمال بتوصل للحقائق عن الاسلام خلتني ابدا افهم ان انا غلطان المشكله في الاسلام المشكله في الناس! ولما شفت تصرفات البدو والارهاب والافعال الغلط الي ادت لاتأخر دوله زي مصر من الجانب الفكري المتأثر دينيا لقيت بشكل كبير ان الاحاديث دايما كانت مشتركه مع كل شيخ وكل مسلم في تبرير حاجه غلط هو بيعملها فا كان عندي حلين يا اقول هو دا الاسلام زيهم ودا معناه اني ابقا لا ديني لاني مش هقتنع بدين كدا يا اما بقه اني اتخلى عن الاحاديث. في الفتره مابين معرفه حقيقه الاحاديث وتاريخ الاسلام بعد الرسول كنت خلاص ايماني ضعيف جدا في حاجه غلط… وربما اكون كنت الحدت… لحد لما عرفت قصه ان الاحديث كتبت بعد ٩٠ سنه من وفاه رسول قال محدش يكتب ورايا حاجه عشان ماتخطلتش مع القران وتبقا مصدر للتشريع زي ما بيحصل حرفيا دلوقتي! لحد لما لقيت ان الناس مش متقبله فكري ورايي في الموضوع دا واعتبرت كافر ومنكر سنه وكلام كتير كدا علي ان يعني انكار السنه كفر او عمره كان مسمى لحاجه في الاسلام. المهم انا عندي ١٨ سنه ولسه الي حد ما متلخبط وانا عايز احط النقط والحروف ولما لقيتك اكتشفت انك متوصل لنفس النقط الي انا لقيتها. قولت لا يبقا كدا في حاجه انا تقريبا علي طريق صحيح. لان بيقولك في التجارب العلميه يشطرت ان عشان التجربه تبقا صحيح ان لو اي حد تاني عملها يوصل لنفس النتيجه ودا حرفيا الي شفته معايا. انا محتاج حضرتك توجهني انا عايز اشوفك عايز اتعلم او عايزك تقولي اعمل ايه اشوف الدنيا ازاي وازاي يبقا عندي هويه اسلامي ان في امريكا احتكاكي بالمصريين كلهم تقريبا مسيحين بس مش عشان سبب معين هي بالحظ كدا. بس الي قصدي اقوله ان مفيش حد زيك حوليا ومفيش منك كتير . السؤال الثانى : لما اجي اصلي الجمعه وانا عارف ان الشيخ دا لو عرف ايماني في الاسلام اني باخد القران ولا شيء غير القران هيكفرني والخ .ابدء اصلي عادي؟ ولما اخلص اقوم اروح وخلاص؟ انا لما ادخل مسجد ادخل مسجد سني؟ ولا لا، علي اعتبار اني مسلم فقط ولا اؤمن بغير ذلك مما يفرق الناس في دين واحد لان دي اكبر نقطه بتدايقني لما كنت اروح مسجد . انا اسف لو اللغه العربيه مش كويسه بالمناسبه دكتور احمد انا احب اعرفك عن نفسي. انا مصري مواليد القاهره تميت ١٨ سنه من تلت شهور جيت امريكا لوحدي من فتره ومازلت لوحدي عايش في نيويورك في اوضه صغيره. بدرس طيران .
آحمد صبحي منصور :

إجابة السؤال الأول

باختصار الاسلام هو أن تكون مسالما مع الناس ، وأن تتقى الله جل وعلا بألّا تتخذ معه إلاها آخر ، وألّا تؤمن بحديث غير القرآن الكريم . لا يلزمك أن تتعمق فى التفصيلات ، يكفى أن تُحسن للناس وأن تؤدى الصلوات الخمس وتتصدق وتحج إن إستطعت وتصوم وألّا تظلم أحدا. ، وأن تضع فى إعتبارك أن هناك يوم الحساب ، وهو يوم العدل المطلق الذى يحكم فيه رب العالمين مالك يوم الدين بين البشر على ما عملوه وما كسبته أيديهم ، ثم بعده إما خلود فى الجنة أو خلود فى النار. إن كل متاع الدنيا لكل البشر لو أتيح لفرد واحد لا يساوى دقيقة فى الخلود فى الجنة. وكل عذابات الدنيا لجميع البشر لو حدثت لشخص واحد فهى لا تعادل دقيقة واحدة من الخلود فى الجحيم . لذا على المؤمن أن يستعد لهذا اليوم ليكون من الفائزين . هدانا الله جل وعلا واياك الى الصراط المستقيم .

إجابة السؤال الثانى :

تصلى فى أى مسجد طالما لا يوجد فيه قبر مقدس ، ومن الأسلم أن تصلى الجمعة فى بيتك وأدعو لك بالنجاح والتوفيق يا ابنى العزيز.



مقالات متعلقة بالفتوى :
اجمالي القراءات 3107
أضف تعليق
لا بد من تسجيل الدخول اولا قبل التعليق
تاريخ الانضمام : 2006-07-05
مقالات منشورة : 5365
اجمالي القراءات : 70,558,267
تعليقات له : 5,532
تعليقات عليه : 14,949
بلد الميلاد : Egypt
بلد الاقامة : United State

مشروع نشر مؤلفات احمد صبحي منصور

محاضرات صوتية

قاعة البحث القراني

باب دراسات تاريخية

باب القاموس القرآنى

باب علوم القرآن

باب تصحيح كتب

باب مقالات بالفارسي


أنا لا أكره مصر: أنا فهمت من الفقر ة الأخي رة في مقالك م عن...

النيروز من تانى : قبل هذا السؤا ل سألت عن مدى...

سؤالان: السؤا ل الأول : أبى كان قاسى جدا علينا وعلى...

اللتان: عند قراءة سؤال ورد لكم في الفتا وى حول...

الابراج: لقد أرسلت أسال كثيرا عن الأبر اج ولكنً ى لم...

القرآن والتوراة: اذا كان القرا ن مكملا للتور اة والان جيل ...

زوجة مظلومة : هى زوجة طيبة ، وطيبت ها جعلته ا ضحية لزوجه ا ...

البحث التاريخى : انا معجب فعلاً بأطور حاتك ومقال اتك ...

عن النشأة والتنشئة : أسئلة من الاست اذ بكرى على حمادة : فى آية (...

ثلاثة أسئلة: السؤ ال الأول : جاء فى الأنب اء أنه ( دعا...

بين السلفية والصوفية: اذا كانت السلف ية والوه ابية تقدس النبي...

حماس ظل الله ؟!!: السلا م عليكم ورحمة الله وبركا ته اخ ي ...

ذنوب غير مغفورة: دكتور أحمد . ماهى الذنو ب التى لا يغفره ا ...

ثلاثة أسئلة: السؤ ال الأول : سؤال باللغ ة الانج ليزية ...

أكاذيب (علمية).!!: يقال ان لبس الرجا ل الذهب يتفاع ل مع الدم عند...

more